2

Haraldstorp

Där har mamma vuxit upp! Hon bodde där tills hon var 10 år. Vi har varit där idag. Vi hämtade mormor sen åkte vi mot Malingsbo..

Vägen dit kändes lång och det var grusväg hela vägen.. Mm, i skogen och ända upp i skogen låg det ett fint litet hus!

När vi kom fram stod det en bil där och 2 hundar kom springandes emot oss. Vi satt kvar i bilen för matte till hundarna kom strax bakom. Det var en väldigt trevlig dam som mötte oss och jag förklarade vilka vi var och att mormor och Mamma har bott där. Åhh, är det ryskan som vi har hört talas om?

Ja det stämde, ryskan det är mormor det. Dom hade träffats förut och dom ha även varit hem till mormor och hälsat på men det var några år sedan. Hennes man var oxå väldigt trevlig. Dom tog med oss in och vi fick gå husesyn.

Mamma och mormor kände igen sig för allt var bevarat som det såg ut förr. Kökssoffan som mormor hade stod kvar! Helt otroligt!

Det var ett jättemysigt hus och läget var fint men ack så långt upp i skogen. Mitt i ingenstans men ändå någonstans..

Tänk hur dom bodde, 4 eller 5 km ner till malingsbo och dom gick dit. Mormor gick dit för att jobba sen när hon gick hemåt tog hon skogen för då plockade hon bär och svamp. Krutgumman:))

Mamma och Olavi gick själva ner och badade.. Dom gick tidigt på morgonen och kom hem på em mot kvällen. Dom hade en liten peng som dom köpte kalaspuffar och hallonsoda för. Det mumsade dom på under deras baddag.

När dom gick hemåt så hörde dom en bil som kom på vägen. Hände inte ofta så dom gömde sig i diket tills den passerat.

Denna bil skulle upp till mormor och mormor frågade om han såg några barn efter vägen och näää det hade han inte.

Han åkte igen och samma procedur igen, mamma och olavi i diket!

När dom närmade sig hemmet möttes dom av mormor som blivit orolig och börjat gå för att leta efter dom. Men dom hade ju bara gömt sig för bilen, ghaaa:))

Skönt att dom kommit hem iaf, tyckte mormor..

Mamma berättade även att när dom var nere i malingsbo och bastade hittade hon tidningar, serietidningar!! Herregud, hon hade aldrig sett sådana förut. Hon blev helt lyrisk.

Tänk er hur det var!

Nu ligger jag i soffan och bloggar från mobilen, Micke kopplar in datorn till tv:n för han ska kolla på film. Man läser inte ens böcker nuförtiden för det finns ju ljudböcker!

Men dom hade kul och dom lekte otroligt mycket.. Fantasin flödade! Mamma hade en egen jordkällare, ett litet hål under ett träd:))

Det var en givande dag. Kul att se huset där mormor har många berättelser ifrån, där mamma har vuxit upp och förklarat den långa vägen att gå.

Ett vackert ställe och ett lugn fanns det där!

Dom som bodde där trivdes otroligt bra. Fruktansvärt trevliga människor var det..

Sen har jag jobbat kväll med Erika och Jenny!

En riktigt bra dag och kväll!

Nu är jag trötter så natti natt!

Kram